Uutiskynnys logo

Siirtyminen DigiTV:seen on ollut fiasko

Mielipide Julkaistu: 4.6.2006 00:40 Muokattu: 5.2.2008

[image reference is broken]

Tuomas Tonteri

Televisioverkon digitaaliseksi muuttaminen on hyvä asia. Tapa jolla Suomen hallitus on hoitanut asian osoittaa uskomatonta kyvyttömyyttä.

Kaatuileva digiboksi? Ääni ja kuva epätahdissa? Luvatut uudet ominaisuudet puuttuvat? Kuvanlaatu on huonontunut ja joskus on jopa täysin virheellinen? Et voi nauhoittaa toista kanavaa ja katsoa toista? Kanavan vaihto kestää kauan? Tervetuloa Suomen hallituksen näkemykseen uudesta uljaasta TV-aikakaudesta.

Miten DigiTV olisi pitänyt tehdä Suomessa

Jokainen suomalainen TV:n katsoja tarvitsee uuden vastaanottimen tai lisäosan entiseen vastaanottimeen. Olisi pitänyt suunnitella ensin tarpeisiimme täydellinen standardi kaikkine yksityiskohtineen aina teräväpiirtokuvasta useamman kanavan ääneen, ja sen jälkeen Suomessa suunnitella niin täydelliseksi kuin mahdollista yksi ulkonäöltään helposti muokattava laite ja perustaa tehdas massatuottamaan sitä miljoona määrissä.

Tämä olisi mahdollistanut jokaisella suomalaisella varmasti toimivan, kestävän, halvan ja erityisesti ominaisuusrikkaan digitaalisen TV-kokemuksen. Samalla maahan olisi syntynyt uutta teollisuutta ja työpaikkoja.

Ei kannata kiirehtiä ostamaan digiboksia

Todennäköisesti analogiset TV-lähetykset tulevat jatkuvaan vielä vuoden 2007 jälkeen. Sen enempää YLE:llä kuin eduskunnallakaan ei ole varaa siihen, että heidän kansalaisille syöttämän propagandan kulutus vähenisi.

Nykyisellään digiboksin hankkiminen tekee TV:n katsomisesta vain vaivalloisempaa, joten en suosittele laitteen hankkimista ennen analogilähetyksien loppumista.


RSS

Mielipidekysely

Suomessakin pitäisi äänestää minareettien kiellosta?Ääni per IP

Aiemmat kyselyt