Uutiskynnys logo

Turkin EU-jäsenyyden allekirjoittanut eliitti

Mielipide Julkaistu: 14.10.2006 15:18 Muokattu: 5.2.2008

Tapa, jolla EU:n komissio, muut EU:n päättäjät ja kaikki Suomen valtapuolueiden poliitikot kamppanjoivat Turkin EU-jäsenyyden puolesta osoittaa sitä uskomatonta röyhkeyttä ja demokratian olemattomuutta, mitä heidän päätöksentekonsa kuvastaa.

Jos EU-maissa pidettäisiin kansanäänestys Turkin EU-jäsenyydestä, olisivat tulokset niin räikeästi tämän ei-Euroopan maan EU-jäsenyyttä vastaan, että hanke olisi kuollut ja kuopattu saman tien. Tämän takia eliitti ei suostu pitämään kansanäänestyksiä asiasta.

Sitten kuitenkin, kun Ranskassa ja Hollannissa hylättiin kansanäänestyksissä EU:n 260-sivuinen perustuslakiteos, niin eliitti mukaanlukien Suomen valtapuolueiden poliitikot, ilmoittivat, että “ihmiset äänestivät protestina muista asioista, kuten Turkin EU-jäsenyydestä, joten ei tämä päätös sido meitä”. Epäilemättä asia vaikuttikin, kun tämä oli ainoa tapa miten tavalliset ihmiset pystyivät saada ääntänsä edes hieman kuuluviin EU-päättäjille! Jos päättäjät haluavat erottaa nämä kaksi asiaa, niin pidetään yksinkertaisesti molemmista asiosta erilliset kansanäänestykset.

EU-komission puheenjohtaja José Manuel Barroso on kovin pahoillaan Ranskan siirrosta kylmentää sen ja Turkin suhteita. Kuten tavallista, eliitin suunnitelmien epäonnistumiset ovat kansan etu Euroopan Unionissa.

Tuomas Tonteri

RSS

Mielipidekysely

Suomessakin pitäisi äänestää minareettien kiellosta?Ääni per IP

Aiemmat kyselyt