Uutiskynnys logo

Tuhansien järvien ja 10 miljoonan krokotiili-Dundeen maa

Kolumni Julkaistu: 21.11.2007 20:42 Muokattu: 21.11.2007

Jari Leino

Uuden Suomen kolumnisti Jukka Relander ehdotti, että Suomeen tulisi pikipäin ottaa kymmenen miljoonaa maahanmuuttajaa, jotta tänne saataisiin dynaamisemmat markkinat ja enemmän taloudellista toimeliaisuutta. Relanderin järkeilyn mukaan enemmän väkeä tarkoittaa enemmän tilaisuuksia, isommat markkinat, useampia aivoja.

Relander on siinä aivan oikeassa, että maahanmuutossa on tietyllä tasolla kyse arvovalinnoista.

Voimme kukin pähkäillä tykönämme ajatusleikkiä, että millainen maa Suomi olisi, jos täällä asuisi 5 miljoonan suomalaisen lisäksi 10 miljoonaa japanilaista / 10 milj. sveitsiläistä / ruandalaista / buuria / hottentottia / texasilaista punaniskaa / eskimoa / australialaista / zulua / irlantilaista jne.

On helppo nähdä, että monissa noista tapauksista Suomi olisi aivan varmasti paljon dynaamisempi ja taloudellisesti menestyksekkäämpi maa.

Nyt kun Suomi on virallisesti EU:nkin mielestä viinin ja hunajan maa, joka ei tarvitse tukiaisia eikä omaa sokerintuotantoa, niin buureille ei olisi konsti eikä mikään nostaa Suomi maailman johtavaksi viinintuottajamaaksi. Pohjois-Karjalan vaaranrinteillä kasvaisi miljoonia viiniköynnöksiä, joiden rypäleitä ilmastonmuutos hellästi kypsyttäisi valoisassa kesäyössä.

10 miljoonaa japanilaista nostaisi Suomen teollisuustuotannon ja talouden aivan uusiin ulottuvuuksiin. Luterilaista työmoraalia ei kukaan viitsisi sen jälkeen edes mainita. Lisähyötynä japanilaiset kehittäisivät robotteja vaihtamaan vanhusten vaipat.

Texasilaiset punaniskat tekisivät Suomesta maailman johtavan pihvikarjan tuottajan, jonka mureita sisäfileitä vietäisiin pakastelaivoilla Argentiinaan asti. McDonaldsin kanssa solmittu 100-vuotinen hampurilaispihvisopimus takaisi hyvinvointia sukupolvien päähän.

Kiinasta me saisimme puoluesihteeristä, kahdeksasta tehtaanjohtajasta ja vankileirin komendantista koostuvan neuvoston, jonka alaisuudessa 9 999 990 halpatyöläistä työskentelisi nöyrän iloisina kiinalaisilla työehdoilla ja palkoilla, Kiinan lakien mukaan. Sen jälkeen yhdenkään teollisuusyrityksen ei enää tarvitsisi työvoimakustannusten takia lähteä Suomesta.

Ajatusleikkiä jatkamalla voimme myös nähdä, että joissakin noista tapauksista Suomessa olisi 10 miljoonaa hyvin eksyksissä olevan näköistä ihmistä.

Mutta kaikissa noissa tapauksissa suomalaiset jäisivät vähemmistöksi omassa maassaan. Suomesta tulisi huonompi paikka suomalaisille. Oman maan menettäminen olisi kova kohtalo kansalle, joka muodostaa alle promillen vähemmistön maailman väestöstä. Varsinkin kun ottaa huomioon, että oikeastaan missään muussa maailman maassa vähemmistöjä ei kohdella niin hyvin kuin Suomessa. 15 miljoonan asukkaan Suomessa kaikkien vähemmistöjen asema olisi aivan varmasti huonompi kuin nyt.

Meillä on tosiaankin mahdollisuus tehdä arvovalinta: haluammeko me yrittää tehdä Suomesta dynaamisen talousmahdin silläkin uhalla, että Suomesta tulee huonompi paikka suomalaisille.

Todellisuudessa kyse on tietenkin vain järkivalinnoista, ei arvovalinnoista. Suomeen ei ole tulossa 10 miljoonaa maahanmuuttajaa sellaisista yhteiskunnista, jotka tunnetaan taloudellisesta toimeliaisuudestaan tai dynaamisuudestaan.

Sen sijaan on hyvinkin todennäköistä, että jos me löysennämme maahanmuuttopolitiikkaamme, Suomeen tulee 10 miljoonaa maahanmuuttajaa sellaisista yhteiskunnista, jotka tunnetaan taloudellisista ja yhteiskunnallisista epäonnistumisistaan, suvaitsemattomuudestaan, ääriuskonnollisuudestaan ja jatkuvista sisällissodistaan.

Ja koska yhteiskunnat koostuvat ihmisistä, niin epäonnistuneista yhteiskunnista tänne massoina tulevat ihmiset eivät millään mystisellä tavalla muutu dynaamisiksi, sopeutuviksi, suvaitseviksi ja taloudellisesti toimeliaiksi menestyjiksi ylittäessään Suomen rajan.


RSS

Mielipidekysely

Suomessakin pitäisi äänestää minareettien kiellosta?Ääni per IP

Aiemmat kyselyt