Uutiskynnys logo

Monikulttuurisuuspropagandaa armeijaan

Mielipide Julkaistu: 1.4.2007 11:10 Muokattu: 5.2.2008

Monikulttuurisuuskasvatusta on viime vuosina tungettu kaikkialle, mutta nyt se on ulottanut kyntensä jo yhteen kansallisvaltion suvereeniuden peruspilareista, armeijaan. Puolustusvoimien Pääesikunnan henkilöstöosasto suunnittelee varusmiehille ns. "suvaitsevaisuuskasvatusta".

Jos Pääesikunta hyväksyy tämän suunnitelman, tämä "suvaitsevaisuuskasvatus" on osana varusmiesten pakollista koulutusta jo ensi vuoden alusta lähtien. Samoin tätä monikulttuurisuuskoulutusta annettaisiin myös kantahenkilökunnalle ja kadeteille. Koulutuksen tarkoituksena on tunnistaa ns. "etninen syrjintä" ja hävittää se kokonaan. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslait vaativat tämänlaisen suvaitsevaisuussuunnitelman luomisen. Venäläiset asettivat samanlaisen yhdenvertaisuuslain voimaan vuonna 1912, mutta sitä on aina pidetty sortotoimena.

Suomalainen kansanarmeija ei ole enää pitkään aikaan ollut todellisuutta, koska nyt pyritään rakentamaan uutta monikulttuurista monikulttuurisen Suomen armeijaa. Voidaan hyvin perustellusti pohtia, mikä on kansakunnan tila silloin, kun kansakunnan perusinstituutiot eivät ole enää suvereenisti sen itsensä hallussa. Jo Niccolò Machiavelli sanoi, että armeijan tulee olla kansallinen, eikä eri kulttuureiden sillisalaatti.

Ei ennen sotia tai niiden aikana pidetty suomalaisille varusmiehille suvaitsevaisuuskursseja. Olisi varmaan pitänyt, jotta suomalaiset olisivat osanneet arvostaa itäisen naapurikulttuurimme rikkautta, eivätkä olisi aktiivisesti etnisesti syrjineen venäläisiä.

Albrecht Tuohvainen

RSS

Mielipidekysely

Suomessakin pitäisi äänestää minareettien kiellosta?Ääni per IP

Aiemmat kyselyt