Uutiskynnys logo

Islamofobiasta

Mielipide Kolumni Julkaistu: 13.1.2008 01:23 Muokattu: 13.1.2008

Nyt on selvinnyt, että kärsin keskivaikeasta mielenterveysongelmasta. Minulla on islamofobia. Monikulttuurisuuteen kritiikittömästi suhtautuvien mielestä islamofobiasta kärsii jokainen joka ei tiedä, että islam on rauhanuskonto. En siis ole vaivoineni yksin.

Fobia johdetaan kreikan sanasta “phobos,” joka tarkoittaa pelkoa, pakoa, kauhistusta ja paniikkia. Psykiatriassa fobiat luokitellaan neuroottisiin häiriöihin. Fobia on olosuhteisiin nähden aivan liian voimakas, ylitsepääsemätön ja järjenvastainen pelko jotain asiaa kohtaan.

Islamofobisena henkilönä olen psykologisesti epävakaa ja irrationaalinen. On aina olemassa vaara, että fobiani rinnalle kehittyy vainoharhaisuutta, jolloin minusta voi tulla ympäristölleni vaarallinen. Monet paranoiasta kärsivät ovat syyllistyneet arvaamattomiin väkivallantekoihin ollessaan kuvitteellisesti uhattuina. Siksi voisi olla parasta hakeutua hoitoon itse, ennen kuin tapahtuu jotakin pahempaa.

Niinpä niin. Keskustelun vastapuolen leimaaminen psyykkisesti epävakaaksi on aika nokkela temppu. Se antaa hyvän syyn olla aloittamatta koko keskustelua. Sana ”islamofobia” on otettu käyttöön juuri tämän vuoksi ja se on vakiintunut siinä määrin, että se kuuluu jo YK-virkailijoidenkin termistöön. Mielisairas henkilö ei ansaitse tulla otetuksi mukaan dialogiin vaan hänen ongelmiinsa on muunlaisia ratkaisuja.

Syyntakeettomat eivät osallistu keskusteluun. Heihin kohdistetaan toimenpiteitä. Ehkä yhteiskunta lopulta määrää islamofobiasta kärsivät pakkohoitoon. Vähintäänkin tarvitaan uudelleenkoulutusta. Punavihersuvaitsevaistollamme saattaisi olla tietotaitoa väärinajattelijoiden rehabilitoinnista. Eihän niistä Neuvostoliiton ajoista nyt vielä niin kauan ole!

Paavo Saariranta

RSS

Mielipidekysely

Suomessakin pitäisi äänestää minareettien kiellosta?Ääni per IP

Aiemmat kyselyt