Uutiskynnys logo

Fitnalle annettu julkisuus kertoo pyrkimyksistä kovempaan islam-linjaan

Mielipide Kolumni Julkaistu: 28.3.2008 02:54 Muokattu: 8.4.2009

Tuomas Tonteri

Runsaasti mediassa julkisuutta saanut hollantilaisen oikeistopoliitikon Geert Wildersin islamia vastustava video “Fitna” tuli saataville torstaina.

Videon sanoma on varsin selkeä: islam on valloitukseen pyrkivä totalitäärinen uskonto. Se nousee valtaan Euroopassa vääjäämättä muslimien määrän ja korkean syntyvyyden takia. Jollei tätä kehitystä pysäytetä.

Suomessa vastaavan videon julkaisu johtaisi tuomioon kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Videolle annettu julkisuus osoittaa kuitenkin Euroopan laajuisesti valtamedian ja valtavirran pyrkimystä suuntaan, jossa islam sallitaan esittää myös uhkana.

En referoi itse videota yllä olevaa pätkää tarkemmin. Minua kiinnostaa lähinnä, kuinka estää eurooppalaisten valtioiden kehittyminen islamilaisiksi.

Fitnan mukaan muslimeja kautta maailman pitää vaatia muuttamaan uskontonsa pyhintä kirjaa. Heitä vaaditaan lisäksi luopumaan islamin uskon viemisestä muuhun maailmaan.

Molemmat ovat täysin epärealistisia pyyntöjä.

Muslimit kasvattavat voimiaan Euroopassa tasan niin kauan, kun manner on heille avoin. Rajat ovat avoinna valtavalle määrälle siirtolaisia ja suuri osa tulijoista on muslimeja. Syntyvyys muslimien parissa on aivan eri tasoa, kuin meillä nykyisellä valtaväestöllä. Tämän heille suotuisan tilanteen monet muslimijohtajat myöntävät avoimesti ja usein hyvin röyhkeästi.

Rajoja eivät ole kuitenkaan avanneet muslimit.  Sen on tehnyt kotikutoiset naiivit päätöksentekijät lainsäädännöllään. Muslimit eivät myöskään ole luoneet maahanmuuttajille avokätistä "niin monta lasta kuin haluat"-tukijärjestelmää.

Monikulttuurisuudesta pakkointegraatioon

Ranska ja Britannia ovat alkaneet siirtyä monikulttuurisuudesta pakotettuun muslimien integraation. Tämä on se malli, jolla aikamme suuret ajattelijat myös eduskunnassa aikovat ratkaista tuhansien muslimien maahan muuttamisesta syntyvät ongelmat.

Itse olen varma, ettei pakotettu integraatio tule poistamaan islamia Euroopan muslimeista. Suuri osa heistä halveksii liberaalia yhteiskuntaamme. Yhtä hyvin voisi yrittää pakottaa kaikkia eurooppalaisia omaksumaan Koraanin opetukset. Se olisi luultavasti jopa asteen helpompaa.

Mitä muslimijohtajat ymmärtävät on käytännön politiikka, joka näyttää heille selvästi, ettemme aio hyväksyä islam-tulevaisuutta Euroopalle.

Muslimimaailma ja länsi voisi elää rauhallisesti keskenään. Erillään. En välitä minkälaisen yhteiskunnan muslimit haluavat rakentaa omissa maissaan. Ei ole yleismaailmallisia näkemyksiä siitä mikä on oikein ja väärin. On erilaisia yhteiskuntia ja erilaisia näkemyksiä.

Monet muslimit Euroopassa tuntevat kuitenkin olevansa varmasti matkalla valta-asemaan. Tämä on ainoa asia, joka pitää tilanteen toistaiseksi suhteellisen vakaana esimerkiksi Ranskassa ja Britanniassa. Välillä tapahtuvia terrorimurhapommituksia ja mellakointia lukuun ottamatta.

Jos tämä tulevaisuus lipsuu heidän käsistään eivät he vain aio kohauttaa olkapäitään ja todeta, "ei onnistunut, mennään kotiin." Historian kirjoihin on jo valmiiksi kirjoitettu yhteenottoja ja kovia aikoja.

Tie helvettiin on päällystetty lämpimillä ja naiiveilla ajatuksilla. Ainakin meidän tapauksessa. Toivon, että Wildersin islamvastainen dokumentti ja sen saama julkisuus auttaa herättämään ihmisiä.

Tuomas Tonteri

RSS

Mielipidekysely

Suomessakin pitäisi äänestää minareettien kiellosta?Ääni per IP

Aiemmat kyselyt