Uutiskynnys logo

Muuttuva Eurooppa

Artikkeli Julkaistu: 11.6.2006 01:03 Muokattu: 6.2.2008

Länsimaiset tiedotusvälineet yrittävät jatkuvasti luoda vaikutelman että Eurooppa tarvitsee halpatyövoimaa, ja että maahantulijat rikastuttavat yhteiskuntaamme.

Tätä ääri-liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa ja valtavaa siirtolaisvirtaa Euroopan maihin perustellaan sanomalla, että meitä uhkaa työvoimapula, ja että meillä ei siksi ole muuta vaihtoehtoa.

Asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Lähes kaikissa Euroopan maissa on jo nyt valtava työttömyys ja yritykset ja tuotantolaitokset ovat virtaamassa poliittisen eliitin toimista Euroopan ulkopuolelle. Tästä huolimatta ottamme vastaan miljoonia maahanmuuttajia, joista jo täällä olevista valtava määrä on työttömänä, ja siksi he ovat valtava taakka eurooppalaisille veronmaksajille.

Siirtolaisuuden luomia muutoksia

Massiivisen siirtolaisuuden haittapuolia ei ole vaikea huomata. Islamin radikalisoituminen, turvattomuus ja jopa joukkoraiskauksia. Rotumellakoita maissa joissa on valtavia siirtolaismääriä, myös Ruotsissa, vaikkakaan valtamedia ei niistä juurikaan uutisoi.

Iso-Britanniassa vuoden 2005 heinäkuussa tapahtuneet tuhoisat terrori-iskut ovat hyvä esimerkki siitä miten miljoonien siirtolaisten ottaminen on muuttanut Eurooppaa. Vähintään yhtä hyvä esimerkki tästä niin kutsutusta rikastumisesta ovat Ranskassa lähes vuosittain tapahtuvat siirtolaismellakat, joissa pahoinpidellään useita ihmisiä, eikä kuolonuhreiltakaan ole vältytty.

Laitonta ja laillista siirtolaisuutta

Miljoonien tänne laillisesti tulevien (ja jo tulleiden) siirtolaisten lisäksi Eurooppaan tulee myös valtavia määriä laittomia siirtolaisia, eivätkä päättäjät tee asialle juuri mitään.

Laittomien siirtolaisten tulva esimerkiksi Espanjalle kuuluville kanarian saarille jatkaa kasvamistaan. Usein pelkästään vuorokauden kuluessa saarille saapuu satoja laittomia siirtolaisia, joista monet pääsevät jatkamaan matkaa manner-Eurooppaan.

Euroopan unioniin kuuluvalla välimeren saarella Maltalla samanlaiset ongelmat ovat siirtolaisministerin mukaan alueen pahimpia. Myös Italia kärsii samoista ongelmista.

Laittomien siirtolaisten tulomaat eivät usein helpolla suostu ottamaan heitä takaisin ja esimerkiksi Espanjan lain mukaan laittomia siirtolaisia ei saa pitää vangittuna yli 40 vuorokauden ajan, minkä takia monet heistä päästetään vapaaksi.

Kantaväestö ja tulijat

Harvoin puhuttu tosiasia on, että maahanmuuttajat hankkivat keskimäärin reilusti enemmän lapsia kuin eurooppalaiset, mikä johtaa siihen että jäämme pian vähemmistöiksi omissa maissa. Globaalilla tasolla eurooppalaiset ovat jo 8% vähemmistö ja maailman lapsista alle puolet tästä.

Esimerkkejä ei tarvitse hakea kaukaa. On arvioitu että Hollannissa jo vuoteen 2015 mennessä yli puolet kouluikäisistä lapsista on muslimeja. Muut Euroopan maat tulevat luonnollisesti seuraamaan perässä.

Sen sijaan että siirtolais-ongelmia yritettäisiin ratkaista, tiedotusvälineemme ja poliittiset johtajat tekevät kaikkensa leimatakseen muuttovirtaa vastustavat ihmiset äärimmäisen suvaitsemattomiksi ja barbaarimaisiksi ihmisiksi. Toista kuvakulmaa kertoville ei anneta ääntä ja heitä yritetään hiljentää, jopa lakiteitse.

Ongelmat eivät ole maahanmuuttajien syy

Ei pidä syyttää maahanmuuttajia siitä että he ovat tulleet tänne paremman elämän toivossa, kun heille on annettu siihen mahdollisuus. Syy tästä sotkusta on poliittisilla johtajillamme, joiden päätöksien takia rajamme ovat avoinna tälle valtavalle muuttovirralle.

Näiden maiden köyhyyttä ei poisteta sillä, että kolmannen maailman väestö muuttaa Suomen ja Ruotsin kaltaisiin hyvinvointivaltioihin, vaan maiden ongelmat pitää ratkaista paikan päällä. Nykyisen ääri-liberaalin maahanmuuttopolitiikan johdosta Eurooppa ottaa näiden maiden parhaat kyvyt tänne, vaikka heidän kotimaansa tarvitsisivat heitä huutavasti.

Antti Myller

UUTISARKISTOON

RSS