Uutiskynnys logo

Norjassa samat ongelmat kuin muualla Euroopassa

Artikkeli Julkaistu: 1.6.2006 22:26 Muokattu: 6.2.2008

Vähän aikaa sitten tehdyn tutkimuksen mukaan yli 20% nuorista norjalaismiehistä ei aio hankkia lapsia koko elämänsä aikana.

Tämäntapaiset tutkimustulokset pistävät miettimään, että mihin eurooppalaisten elämänarvot ovat oikein menossa?

Yhä useampi pitää uraansa tärkeämpänä kuin perheen perustamista ja lasten hankintaa,  ja nykyään on myös enemmän ja enemmän niitä, jotka eivät aio hankkia lapsia ollenkaan.

Vaikuttaa siltä että individualistiset, vain omaan (lyhytnäköiseen) hauskanpitoon tähtäävät elämänarvot ovat saamassa Euroopassa yhä suurempaa jalansijaa. Tämä johtuu suurelta osin läntisten tiedotusvälineiden tarjoamista ääriliberaaleista ja individualistisista arvoista ja ajattelutavoista.

Yhdysvaltalainen “Sex and the city”- sarja on hyvä esimerkki siitä miten meille jatkuvalla syötöllä tyrkytetään egoistisia ja individualistisia elämänarvoja. Sarjassa noin kolmekymppiset naiset tapailevat aina vaan uusia ja uusia miehiä, eivätkä näytä suunnittelevan  perheenperustamista lainkaan.

Eurooppalaisten ihmisten syntyvyys on jo muutenkin todella pieni, ja tilanne näyttää vain pahenevan.

Ongelma voidaan ratkaista tukemalla enemmän lapsiperheitä taloudellisesti, ja alkamalla näyttää tiedotusvälineissä enemmän perhe-elämän iloisia ja positiivisia puolia, mutta valtiovalta ei tee näistä kumpaakaan.

Antti Myller

UUTISARKISTOON

RSS