Uutiskynnys logo

Poliittinen korrektius vaivaa Eurooppaa

Artikkeli Julkaistu: 10.3.2007 03:34 Muokattu: 5.2.2008

Britannia on Euroopan poliittisesti korrektein valtio ja poliittinen korrektius vaivaa koko Eurooppaa, väittää suosittu ja suorapuheinen hollantilainen poliitikko.

Geert Wilders, Vapauspuolueen 43-vuotias johtaja on vakuuttunut siitä, että länsimaiden hallitukset ovat pakotettuja ottamaan vastaan "islamistien hyökyaallon", mikä on hänen mielestään pohjimmiltaan ristiriidassa eurooppalaisten arvojen kanssa.

Wilders on vakuuttunut siitä, että hänen näkemyksilleen on kasvava suosio kaikkialla Euroopassa, mutta poliittiset johtajat ovat kaikkialla ja erityisesti Britanniassa äärimmäisen poliittisen korrektiuden sokaisemia. "Ei ole toista niin poliittisesti korrektia valtiota, kuin Britannia. Katso mitä kauheuksia tapahtui Lontoossa Madridin iskujen jälkeen. Britannialla olisi enemmän syitä kuin muilla tehdä keskustelusta läpinäkyvää ja julkista", hän sanoi.

Wilders on saanut useita tappouhkauksia puheistaan, joissa hän on huolissaan Euroopan islamisoitumisesta. Hän ja hänen vaimonsa on saanut yli 600 tappouhkausta. Viime vuonna ryhmä äärimuslimeja pidätettiin kranaattien hallussapidosta, joilla epäiltiin yritettävän murhata hänet.

Wilders on hyvin suorapuheinen näkemyksissään Islamin-uskon sopivuudesta länteen: "Islam itsessään on ongelma. Islam on väkivaltainen uskonto. Profeetta Muhammed oli väkivaltainen mies. Koraani on enimmäkseen väkivaltainen kirja. Me saattaisimme tukea muslimeja, mutta heidän täytyy ensiksi hylätä puolet Koraanin sisällöstä ja puolet uskomuksistaan".

Vapauspuolue on noussut kuuden prosentin kannatuksesta kymmenen prosentin kannatukseen viime marraskuulta, tuolloin puolue sai parlamenttiin 9 edustajaa. Puolueen kiihkeä kampanja hunnukiellon puolesta julkisissa tiloissa on saanut paljon huomiota ja tukea.

Wilderin mukaan mielipidekyselyissä 66 prosenttia hollantilaisista kannattaa julkisissa paikoissa huntukieltoa.

Tietolähde: BNP

UUTISARKISTOON

RSS