Uutiskynnys logo

"Britannian hallitus syrjii englantilaisia"

Artikkeli Julkaistu: 25.8.2007 19:59 Muokattu: 11.9.2007

Ensi kerran Britannian demokratian aikana hallitus on alkanut syrjiä maan alkuperäistä englantilaisväestöä, kirjoittaa tunnettu brittiläinen Daily Express-sanomalehti kolumnissaan “Britannian hallitus on julistanut sodan englantilaisia vastaan”. Monikulttuurisuuden nimissä alkuperäisväestö kokee viranomaistaholta syrjintää, jota ei sallittaisi, jos kohteena olisi maahanmuuttaja.

Tämän karun totuuden sai todistaa nuori englantilaisteini Abigail Howarth, joka yritti saada harjoittelupaikkaa East Angliassa sijaitsevasta Environment Agency-virastosta. Englannin ja Walesin ympäristövirasto ei kuitenkaan antanut kyseistä työpaikkaa, koska neiti Howarth oli liian englantilainen. Harjoittelupaikka, joka olisi sisältänyt 13 000 punnan (19 088 euron) apurahan, oli avoinna vain etnisille vähemmistöille, joihin kuuluviksi oli laskettu myös Iso-Britannian perinteiset vanhat kansat eli skotit, walesiläiset ja irlantilaiset.

Ympäristövirasto perusteli toimintaansa sillä, että vähemmistöt ovat aliedustettuina työmarkkinoilla.

Daily Express kertoo, ettei Howarthin tapaus ole yksittäinen sattuma. Erityisesti Britannian työväenpuolueen johtamat hallitukset ovat tukeneet maahanmuuttajia englantilaisten kustannuksella suosivaa politiikkaa. Työväenpuolue on korostanut vain edistävänsä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Britannian laki kieltää jonkin tietyn etnisen ryhmän suosimisen tai syrjimisen työhönotossa, mutta Daily Expressin mukaan harjoittelupaikoilla on mahdollista suosia Britannian etnistä vähemmistöä. Vuoden 1976 väestöryhmien välisiä suhteita koskeva laki (1976 Race Relations Act) nimittäin sallii harjoittelupaikkojen antamisessa käytettävän etnisiä perusteita. Juuri tällaista harjoittelupaikkaa Abigail Howarth hakikin.

Britannian verojenkeruusta vastaava hallituksen virasto Her Majesty's Revenue and Customs (HMRC) tarjoaa työkokemustöitä etniseen vähemmistöön kuuluville juuri valmistuneille. Tällaisen työpaikan vuosipalkka nousee parhaimmillaan aina 15 900 puntaan (23 346 euroon) saakka. Samaan aikaan museoiden ja niiden työntekijöiden muodostama ammattijärjestö Museums Association (MA) tarjoaa vapaan kahden vuoden opiskeluajan, jos kuuluu etniseen vähemmistöön.

Birminghamin kaupunginvaltuusto antaa 16 000 puntaa (23 493 euroa)  vuodessa “mustille ja etniseen vähemmistöön kuuluville henkilöille” osana “Positiivista harjoittelijasuunnitelmaansa” ja 10 000 puntaa (14683 euroa) “bangladeshiläisten ja pakistanilaisten yhteisöjen” islamilaisille pappisharjoittelijoille.

Britannian terveydenhuoltojärjestelmällä National Health Servicellä on “johtajuuden kehittämisohjelma, joka on erityisesti räätälöity mustille ja etnisten vähemmistöjen edustajille”.

Viime vuonna Avonin ja Somersetin poliisivoimat olivat hylänneet 184 alkuperäisen britin hakemusta, koska nämä olivat “yliedustettuja” poliisikunnassa.

Lontoon pormestari Ken Livingstone kieltäytyi viime kuussa vahvistamasta useita Lontoon paloviranomaisia koskevia nimityksiä, koska nimitettävät eivät kuuluneet etnisiin vähemmistöihin.

Kahdeksan hallinnollista vankeinhoitolaitoksen virkaa siirrettiin Northamptonshiren Corbysta Leicesteriin, koska sisäasianministeriön mukaan Corbyn väestö on vahvasti “valkoista brittiläistä“.

Kokonaisia kouluja aiotaan lakkauttaa tai yhdistää monikulttuurisiin kouluihin, jos niiden oppilaskunta ei ole tarpeeksi etnisesti monimuotoista ja ne sijaitsevat alkuperäisväestön asuttamalla alueella. Oppilaita siirretään pitkienkin matkojen päähän, jotta syntyisi monietnisiä kouluja.

Daily Expressin mukaan nykyään kaikissa kanssakäymisissä Britannian julkishallinnon kanssa katsotaan ennen asioiden etenemistä toisen osapuolen etninen alkuperä. Jos toinen osapuoli kuuluu vähemmistöryhmään, tullaan häntä suosimaan alkuperäisväestön kustannuksella.

Albrecht Tuohvanainen

UUTISARKISTOON

RSS