Uutiskynnys logo

Italia alkaa karkottaa maahanpyrkijät kansainvälisiltä vesiltä? 

Ulkomaat Julkaistu: 11.5.2009 16:10 Muokattu: 11.5.2009

Italia käännytti perjantaina historiallisesti ensimmäistä kertaa veneväkeä suoraan takaisin Libyaan kansainvälisiltä vesiltä ja toisti saman käytännön sunnuntaina. Italian pääministeri Silvio Berlusconi on sanonut käytännön olevan täysin sopimusten mukaista, sillä veneet käännytettiin ennen kuin ne saapuivat Italian vesille.

Vatikaani, katolilaiset järjestöt ja vasemmistolaiset ihmisoikeusjärjestöt ovat raivoissaan, ettei tulijoita päästetty hakemaan turvapaikkaa Italiasta.

Berlusconi syytti lehdistötilaisuudessa vasemmistoa oven avaamisesta siirtolaisille ja sanoi vastustavansa ajatusta monietnisestä Italiasta.

“Vasemmiston idea on monietninen Italia. Se ei ole meidän ideamme, me toivotamme tervetulleeksi vain ne, jotka täyttävät poliittisen turvapaikan vaatimukset.”

Mereltä käännyttämiselle tukensa antoi myös sisäministeri Robero Maroni ja ulkoministeri Franco Frattini. Frattinin mukaan Italia kannustaisi ihmissalakuljetusta, jos se ottaisi vastaan siirtolaisia Italian vesien ulkopuolelta.

Italialaisen Sky Tg24-kanavan epävirallisen mielipidekyselyn mukaan 82% italialaisista kannattaa hallituksen politiikkaa käännyttää veneet takaisin Libyaan.

Uutiskynnys

Lähde